NAŠA ZGODBA
NAŠA ZGODBA
NAŠA ZGODBA
l

bela krajina

Bela krajina je vpeta med osvežilno reko Kolpo in pohodnimi Gorjanci. Pogled na bele breze v steljnikih umiri korak, da opazimo življenje okoli sebe. Doživetja med trtami in ob vinu ustvarjajo prijateljstva in čas, ki ga radi vedno znova podoživljamo.

Iz vinograda v klet

Na delčku te pokrajine raste naših 20.000 trt, ki razkrivajo moč zemlje in sonca. Raznolikost v vinogradu in spretnost v kleti nam omogočata, da pridelujemo tako mirna kot peneča vina, tako suha kot tudi predikatna vina.

l
l

Naša zgodba

V urejenem prostoru do 60 oseb vas vpeljemo v našo vinsko zgodbo. Z izbranimi besedami in pesmimi vam predstavimo naša vina, po želji pa pripravimo še prigrizek z domačimi suhimi mesninami, domačim sirom in pogačo.

Obleka naših vin

Vina smo oblekli v etikete z motivom belokranjske pisanice. Lik ponazarja zemljo, veter in sonce. Zemlja hrani in preživlja trto ter pušča v vinu svoj pečat. Veter trto očiščuje, jo dela močno in izsušuje grozdne jagode za sladke predikate. Sonce daje trti hrano in sijaj, obžari grozdni sok, da lahko končno zaživi v vino.

l
l

Izlet po okolici

Obisk naše kleti lahko združite z obiskom belokranjskih znamenitosti; nam najbližji so romarske cerkve cerkve Tri fare, staro mestno jedro Metlike z galerijo Kambič, Belokranjskim in Slovenskim gasilskim muzejem ter naravna lepota steljnikov.

sl_SISlovenian